Obrazovanje bibliotekara u Bosni i Hercegovini - Lejla Hajdarpašić; Senada Dizdar; Džejla Khattab (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj. Cilj rada je predstaviti historijski pregled formalnog obrazovanja bibliotekara u Bosni i Hercegovini, kao dijela njegove profesionalizacije, koji je u bosanskohercegovačkom kontekstu neophodno sagledati u okviru vrlo speciﬁčnih historijskih i društveno-ekonomskih odnosa, te relativno kasne pojave formalnog obrazovanja bibliotekara u odnosu na svjetske prakse.