Aina Dālmane, habilitētā medicīnas doktore, profesore (1926–2014) - Rita Grāvere (Acta Medico-Historica Rigensia)
Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs atvadu vārdus sūta Ainai Dālmanei (8.04.1926.–10.12.2014.) – mūsu ilggadējai konsultantei, palīdzei un brīnišķīgam cilvēkam, sava darba entuziastei, kas dāvināja muzejam ne tikai dažādus medicīnas vēstures materiālus, ģimenes relikvijas, histoloģijas mācīšanas vajadzībām pašas darinātus, vilnā iestrādātus preparātus, bet arī palīdzēja vairāku izstāžu un pasākumu rīkošanā.