СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ РЕГІОНУ В КОНТЕКСТІ ДЕРЖАВНОЇ СТРАТЕГІЇ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ: ПРИКЛАДНИЙ АСПЕКТ - Є.М. АХРОМКІН; Ю.А. ЗАВОЙСЬКИХ; О.М. ТАТАРЧЕНКО (Економіка та право)
Викладено результати зіставлення Стратегії розвитку Луганської області і Державної стратегії регіонального розвитку. Визначено передумови формування Стратегії розвитку Луганської області до 2027 року й основні цілі та завдання. До основних стратегічних цілей розвитку Луганської області віднесено економічне зростання регіону: конкурентоспроможність, смарт-спеціалізація, сприятливе бізнес-середовище; відновлення критичної інфраструктури регіону; ефективне управління, орієнтоване на людину; безпека, національна ідентичність та цілісний інформаційний простір. Проєкт Державної стратегії регіонального розвитку до 2027 року має такі цілі: формування згуртованої країни в соціальному, економічному, екологічному та просторовому вимірах; підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів (реалізація цієї цілі поширюється на всі регіони України); ефективне людиноцентричне багаторівневе урядування. Доведено, що Стратегія розвитку Луганської області до 2027 року за своїми цілями та завданнями загалом відповідає вимогам Державної стратегії регіонального розвитку до 2027 року, однак ці два стратегічних документи потребують доопрацювання.