ارزیابی شاخص‌های شهر اکولوژیک در شهر چناران در راستای توسعه پایدار با روش Emergy - محمد رحیم رهنما; ندا سپهری (جغرافیا و مخاطرات محیطی)
در این تحقیق به ارزیابی شاخص‌های شهر اکولوژیک و ابعاد توسعه پایدار در شهر چناران، پرداخته شده است. جامعه آماری، شهر چناران و ابزار تحلیل داده‌ها، استفاده از روش Emergy است. برای بررسی، شاخص‌های چون منابع تجدید پذیر، تجدید ناپذیر، سوخت و تولیدات، استفاده شده و سپس شهر چناران را به لحاظ ابعاد مختلف Emergy (شدت، ساختار، بهره‌وری و فشار زیست‌محیطی) مورد بررسی قرار داده، که جهت بررسی شدت از تراکم و سرانه Emergy، در بررسی ساختار، جریان  Emergy از منابع تجدید پذیر در مقایسه به واردات انرژی و مواد و همچنین نرخ خودکفایی و در بهره‌وری فرآیند، Emergy سوخت و برق در نظر گرفته شده و درنهایت جهت نشان دادن فشار زیست‌محیطی و شاخص‌های پایداری (ESI) از ترکیب همه عوامل و جریان‌ها استفاده می‌شود که نسبت EYR به ELR(عملکرد Emergy  به بارگذاری محیط‌زیست) است و همچنین تحمل تراکم ظرفیت بر اساس Emergy تجدید پذیر می‌باشد. نتایج نشان می‌دهد، EYRبه دست آمده در شهر چناران 1.05 و (ELR) 3.76e+04  می‌باشد که از نسبت این دو با هم، میزان پایداری (ESI) برابر با 2.79e-05  است و با توجه به اینکه نسبت EYR به ELR کمتر می‌باشد درنتیجه فشار زیست‌محیطی ناشی از استفاده از منابع تجدید ناپذیر و سوخت‌های فسیلی بالا بوده، این نیز بر پایداری تأثیر مستقیم داشته، از طرفی رشد و گسترش شهر و ساخت‌وسازهای صورت گرفته نیز باعث استفاده بیش‌تر از منابع محلی و درنتیجه منجر به کاهش پایداری شده است. همچنین، اقدامات و جهت‌گیری‌ها با توجه به شاخص‌های در نظر گرفته شده در راستای، شهر اکولوژیک نیست.