Karahanlı Eserlerindeki Söz Varlığı Hakkında - Emek Üşenmez (Akademik İncelemeler Dergisi)
Karahanlı Türkçesi Türk dilinin önemli devrelerinden birisini oluşturmaktadır. Bu dönemde yazılan eserler, Türk dil tarihinin karanlık noktalarını aydınlatan ışık niteliğindedir. Karahanlılar döneminin bir geçiş devresi olması devrin önemini artıran bir diğer özellik olmuştur. Türkler bu dönemde Arap ve Fars yazı dillerinden kelime almaya başlamışlardır. Bu makalede Karahanlı eserlerinin söz varlığı ortaya konulmuştur. Böylelikle Türk dilinin zenginliğini ve kelime hazinesini sayısal verilerle ortaya koymuş oluyoruz.