Соціально-політична етика християнського реалізму Рейнхольда Нібура - Vitalii Brynov (Богословські роздуми: Східноєвропейський журнал богословʼя)
Бринов, Віталій Віталієвич. “Соціально-політична етика християнського реалізму Рейнхольда Нібура.” Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук за спеціальністю 09.00.14 (041 – Богослов’я). Дисертація присвячена комплексному аналізу соціально-політичної етики у християнському реалізмі Рейнхольда Нібура. Християнський реалізм Нібура розглядається як повернення до християнських євангельських цінностей у суспільно-політичному просторі і як демонстрація здатності християнства відповідати на складні запитання сучасності. Головними рисами християнського реалізму є практичність та прагматичність, біблійна етична спрямованість, а також чесність і відкритість у визнанні обмежених людських можливостей. Дисертаційне дослідження фокусується на творчості Рейнхольда Нібура, його соціально-політичних концепціях, а також на практичній можливості використання ідей християнського реалізму в контексті українського суспільства початку ХХІ століття.