تحلیل عوامل پیش‌‌برنده تأمین مالی جمعی زنان کارآفرین حوزه کشاورزی - صبا امیری (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
تأمین منابع مالی یکی از دغدغه‌های بسیار مهم و حیاتی زنان کارآفرین است که حدود نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. در همین راستا، تأمین مالی جمعی به عنوان روشی جدید برای کارآفرینان با هدف تأمین مالی، توسعه و تجاری‌سازی ایده‌ها و طرح‌های کارآفرینانه مطرح شده است. لذا پژوهش حاضر با هدف تحلیل عوامل پیش‌‌برنده تأمین مالی جمعی زنان کارآفرین حوزه کشاورزی در استان کرمانشاه انجام شد. رویکرد پژوهش، کیفی و از نوع تجزیه و تحلیل مضمون بود. جامعه مورد مطالعه 21 نفر از زنان کارآفرین حوزه کشاورزی استان کرمانشاه به همراه متخصصان کلیدی صاحب دانش و تجربه در حوزه کارآفرینی، کشاورزی و تأمین مالی بودند. داده‌ها از طریق یادداشت‌برداری‌های میدانی و مصاحبه نیمه‌ساختارمند با روش‌های نمونه‌گیری هدفمند از نوع گلوله برفی تا دستیابی به اشباع نظری داده‌ها گردآوری شد. تجزیه و تحلیل یافته‌ها نشان داد عوامل پیش‌برنده تأمین مالی جمعی زنان کارآفرین حوزه کشاورزی شامل 23 مفهوم، 7 مضمون فرعی و 3 مضمون اصلی است که عبارتند از: عوامل پیش‌برنده فردی شامل عوامل پیش‌برنده مرتبط با سرمایه‌پذیران/ زنان کارآفرین و سرمایه‌گذاران، عوامل پیش‌برنده محیطی شامل عوامل پیش‌برنده فرهنگی- اجتماعی، اقتصادی و قانونی، و عوامل پیش‌برنده ساختاری شامل عوامل پیش‌برنده مرتبط با پلتفرم تأمین مالی جمعی و فناورانه، که دارای تعامل متقابل با یکدیگر هستند. در نهایت، پیشنهاد شد تعداد پلتفرم‌های موردتأیید مراجع ذیصلاح به عنوان بستر اجرای فرایند تأمین مالی جمعی افزایش یافته و دوره‌های تخصصی برای زنان کارآفرین و سرمایه‌گذاران بالقوه و بالفعل حوزه کشاورزی در خصوص تأمین مالی جمعی برگزار گردد.