Smanjenje ili povećanje stanovništva? Prvi rezultati Popisa 2002. u Centralnoj Srbiji i Vojvodini - Goran Penev; Radoslav Stevanović (Stanovništvo)
U ovom radu dat je komentar prvih rezultata poslednjeg popisa stanovništva koji je održan aprila 2002. godine. Popis je sproveden nakon jednogodišnjeg odlaganja, a po prvi put nije realizovan na čitavoj teritoriji zemlje. U Crnoj Gori on je ponovo odložen za još godinu dana. Na Kosovu i Metohiji, za sada, nije predvidjeno sprovodjenje popisa stanovništva.