ارزیابی مصارف خانگی آب جهت اصلاح الگوی مصرف، مطالعه موردی: شهر مشهد - محسن کدخدایی; علی عباسی (مهندسی عمران فردوسی)
اصلاح الگوی مصرف آب در مصارف خانگی نقش بسیار پررنگ و مهمی در مدیریت مصرف آب شهری دارد. با ترویج رفتارهای صرفه‌جویانه می‌توان سرانه مصرف آب در بخش خانگی را کاهش داد. هدف از این پژوهش، ارزیابی و اولویت‌بندی انواع مختلف مصارف خانگی آب جهت اصلاح الگوی مصرف آب در شهر مشهد است. بدین منظور، تشابه رفتارهای مصرفی در مصارف خانگی مختلف آب با استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی مورد بررسی قرار گرفت که نتیجه آن، حاکی از عدم تشابه رفتارهای مصرفی افراد در مصارف خانگی مختلف از نظر صحیح یا ناصحیح بودن رفتارهای مصرفی بود. سپس، مصارف آب خانگی مختلف با توجه به معیارهای متوسط حجم مصرف آب و نسبت رفتارهای مصرفی ناصحیح اولویت‌بندی گردیدند. بر اساس نتایج بدست آمده، مصارف آب استحمام، دستشویی و توالت به ترتیب بالاترین اولویت‌ها را به خود اختصاص دادند و مصارف مسواک زدن، ظرف‌شویی، ماشین لباس‌شویی و شستن خودرو در اولویت‌های بعدی قرار گرفتند.