Еволюція ставлення до Росії у Стратегіях національної безпеки держав-сусідів України (2004-2023 рр.) - Ruslan Shykhanov (Історико-політичні проблеми сучасного світу)
У статті розглянуто вплив військового вторгнення Росії до Грузії (2008 р.) та України (2014 р.), анексії Криму, окупації росіянами частини українських територій та повномасштабного російського військового вторгнення до України 24 лютого 2022 р. на еволюцію ставлення до Росії у Стратегіях національної безпеки держав-сусідів України (Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови).