Avrupa Birliği’ne Uyum Sürecinde Türkiye’de Küçüklerin Kitle İletişim Araçlarından Korunması - Ezgi Açıkalın (Yeni Medya)
Kitle iletişim araçlarının bir çok olumlu yönü olmasıyla birlikte olumsuz yönleri de mevcuttur. Bu olumsuz özellikler en çok henüz eleştirel zeka yetisi kazanamamış olan çocukları etkilemektedir. Bu durum her an medya ile iç içe olan çocukların medyanın zararlarından korunması ihtiyacını doğurmaktadır. Bu olumsuz özellikler en çok henüz eleştirel zeka yetisi kazanamamış olan çocukları etkilemektedir. Bu kapsamda ülkemizde bir çok yasal düzenleme mevcuttur. Özellikle 1999’da Türkiye’nin Avrupa Birliğine adaylık kazanması ve 2005’te müzakerelere başlanmasıyla medya alanında AB Müktesebatına uyumlaşma çalışmaları hızlanmış, yasal düzenlemelerle çocukların kitle iletişim araçlarının zararlı etkilerine karşı korunması için önemli adımlar atılmıştır. Çalışma, küçüklerin kitle iletişim araçlarının zararlı etkilerinden korunması gerekliliğinden yola çıkarak, bu konuda AB’ye uyum sürecinde yapılan düzenlemeleri ve uygulamaları içermektedir