ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ВАЖЕЛІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО ПОРЯДКУ ПІДПРИЄМСТВА - Петро Юхименко; Тамара Приходько; Юлія Якимюк (Економіка та суспільство)
У представленому дослідженні узагальнено набуті практикою сучасні організаційно-економічні важелі формування економічного порядку на підприємстві та найважливіші складові із практики ефективної їх реалізації. Розкрито зовнішні та внутрішні чинники впливу на їх ефективність, алгоритм застосування для досягнення економічного порядку на підприємстві в процесі економічного управління. Практичний зміст отриманих результатів полягає у можливості використання його результатів для досягнення ефективного економічного порядку в організації бізнес-діяльності суб’єктами ринкової економіки в новому економічному середовищі. Проведений аналіз засвідчує, що ступінь дотримання певних принципів у формуванні організаційно-економічних важелів його впливає на ефективність бізнес-діяльності, сприйняття персоналом та створює стимули для домінування творчого підходу і креативності в системі управління.