Теоретико-методичні підходи до інноваційної логістики у промисловості - О. В. Церковна (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління)
У статті досліджено теоретико-методичні підходи до інноваційної логістики у промисловому секторі національного макроекономічного середовища. Проведено аналіз досвіду найбільш ефективних із погляду логістики країн світу, зокрема Німеччини, Франції, Нідерландів, а також тих, що динамічно розвиваються (Китаю, Малайзії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Індонезії). Обґрунтовано, що структуризація інноваційної логістики базується на етапах тактичної та стратегічний логістики. Виокремлення характерних рис взаємопов’язаних форм базової та інноваційної логістики наддало можливість сформувати спектральну сукупність складових, які запропоновані у  дослідженні. Запропоновано процес формування інноваційної логістики з точки зору впливу окремих інновацій та факторів внутрішнього та зовнішнього середовища. Розроблена система інноваційної логістики та її структурні елементи.