Sakarya Üniversitesi'nin Bilimsel Üretkenliği: "Atıf İndeksleri Temelinde Bir Analiz" - Abidin Öncel; Mehmet Ak (Akademik İncelemeler Dergisi)
Bu çalışmada 1993–2004 Yılları arasında atıf indeksleri kapsamındaki dergilerde yayınlanan Sakarya Üniversitesi adresli yayınlar incelenmektedir. Atıf indekslerinde 1993–2004 yılları arasında SAÜ adresli toplam 363 yayın bulunmaktadır. Son dört yılda ise 2001–2004 toplam yayınların yüzde 67’si gerçekleştirilerek sekiz yılda yapılan yayın sayısının yaklaşık iki katına eşdeğer bir yayın artışı sağlanmıştır. Atıf indekslerinde yer alan SAÜ adresli yayınlar, 171 farklı dergide yayınlanmış, en çok yayın ise Surface & Coatings Technology adlı dergide yapılmıştır.