ХІРУРГІЧНЕ ЛІКУВАННЯ ЗОБУ - О. P. Коvalyov; О. М. Luhlka; І. І. Nemchenko; V. І. Lyakhovskyi (Клінічна хірургія)
Проаналізовані результати хірургічного лікування 606 хворих з приводу різних форм зобу. Відображені показання до операції, оперативне втручання, новітні хірургічні технології. За вузлового і дифузного токсичного зобу (ДТЗ) перевагу віддають радикальним методам операцій. Застосування екстрафасціальних маніпуляцій на щитоподібній залозі (ЩЗ) та прецизійної техніки дозволяє зменшити вірогідність ушкодження під час операції гортанних нервів і прищитоподібних залоз та частоту післяопераційних ускладнень.