بررسی تاثیر وسایل الکترونیکی بر رشد مهارت های زبانی، شناختی و حرکتی کودکان و نوپایان در مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران - نرگس فدایی; هوشنگ دادگر; آتوسا معین افشار; حسین درگاهی; غزال شریغت پناهی; اکرم عزتی فرد; حجت ابراهیمی نیک (Journal of Paramedical Science and Rehabilitation)
هدف:در سال های اخیر سن کودکان استفاده کننده از وسایل دیجیتال و رسانه های تصویری مانند تلویزیون با کاهش همراه است. مواجهه طولانی با این وسایل می تواند بر رشد شناختی، زبانی و مهارتهای حرکتی کودکان و نوپایان تاثیرگذار باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین و تاثیر استفاده از وسایل الکترونیکی بر رشد مهارت های زبانی، شناختی و حرکتی کودکان و نوپایان در مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.روش بررسی:مطالعه حاضر از نوع تحلیلی بود که به صورت مقطعی در طول سال های 1400-1399 در مراکز بهداشت جنوب، شهرری و اسلام شهر دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. جامعه پژوهش در این مطالعه شامل تعداد 306 کودک در گروه های سنی 18 ماه تا 30 ماه بود. تعیین حجم نمونه در این پژوهش با استفاده از روش  Krejcie & Morgan به تعداد 169 نفر در 6 گروه سنی، انجام شد. ابزار این پژوهش را پرسشنامه های رشد کودک(Ages and Stages Questionnaires; ASQ) و فهرست واژگان MacArthur-Bates تشکیل می داد که روایی صوری و محتوی آن تایید گردید. پیش از انجام آزمون های آماری، نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف (Kolmogorov-Smirnov; KS) در سطح خطای 0/05