Keşşâf Literatürüne Ait İki Eser Değerlendirmesi: "Tefsir Geleneğinde el-Keşşâf Şerh ve Haşiyeleri Üzerine Bir İnceleme" ve "El-Keşşâf Literatürü: Zemahşerî’nin Tefsir Klasiğinin Etki Tarihi" - Halil Şimşek (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Mesut Kaya ve M. Taha Boyalık'ın 2019 yılında birkaçay aralıkla ez-Zemahşerī'nin meşhur tefsiri el-Keşşâf kaynaklıve odaklı telif edilen eserlerin incelemesini ele alan akademik kitap çalışmalarının değerlendirmesidir. İki eser de aynı konuyu ele aldıkları ve aynı zaman aralığında okuyucuya sunulduğu için ikisinin birden paralel ve karşılaştırmalı bir değerlendirmesini akademik camianın ilgisine sunmak isteriz.