مطالعه و تأملی بر رویکرد آلبر کامو به معنای زندگی - قاسم رضایی; محمدجواد صافیان (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
آدمی برای زیستن در جهان نیازمند دلیل است.به تعبیر دیگر «برای» چه هدفی هستیم و باید زندگی کنیم؟ اگر این«برای» نباشد، انسان از جهت‌دهی به فعالیت‌های روزمره خود ناتوان خواهد بود. اماهمة سخن بر سر این است که این «برای» را از کجا می‏توان آورد؟ آیا این «برای» درساختار طبیعت نهاده شده و باید آن را جستجو و کشف کرد؟ و یا اینکه این «برای» عینیتینداشته و تنها وابسته به شخص subjective بوده و هر کس باید یک «برای» برای زندگی خود تعریف کند؟ بر ایناساس این سؤال قابل طرح است که آیا معنا امری فراطبیعی است و یا اینکه می‌توان باطرد عناصر متافیزیکی، همچنان از معناداری زندگی سخن گفت؟ آلبر کامو یکی از اندیشمندانسدة بیستم است که از منظری ویژه، مسئلة معنای زندگی را مطرح کرده و با منحصر ساختنزندگی در همین زیست جهان، معناداری زندگی را پذیرفته است، که در این مقاله باتوجهبه نظریة اگزیستانسیالیسم و فلسفة پوچی به این موضوع پرداخته خواهد شد.