İslam'ın Varlık Tasavvuru - Ali Durusoy (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Bu yazıda İslâm’da varlık düşüncesi bağlamında Tanrı, âlem,melekler, insan ve topluma dair bilgiler verildi. Konular İslâm’ıntemel kaynağı Kur’ân-ı Kerîm’e dayanılarak açıklandı, konunundoğası gereği Kurân-ı Kerîm’in dışındaki kaynaklar referans gösterilmedi.Girişte Kur’ân-ı Kerîm’in mahiyetine ve konuyu işleyişyöntemine dair kısa bir açıklama yapıldı. Dolayısıyla Kurânın neolduğu kabulü ve varsayımına göre onun sunduğu varlık ve âlemp.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 8.0px Helvetica}tasavvuru ortaya konmaya çalışıldı.