До питання щодо вирішення проблемних аспектів правового регулювання управління відходами в контексті адаптації екологічного законодавства України до ЄС - O. O. Kuzub; T. V. Yermolayeva; Y. G. Kozmina (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті визначено сучасний стан правового регулювання управління відходами в Україні у порівнянні з законодавством Європейського Союзу. Також зазначається, що тільки завдяки співпраці держав можливе вирішення проблем, пов’язаних із накопиченням відходів, оскільки, якщо не впроваджувати заходи по боротьбі з цим явищем, то слід очікувати значне погіршення якості довкілля та загрозу життю і здоров’я населення. У роботі глибоко проаналізовано поняття «відходи» як на науково-теоретичному, так і на законодавчому рівні. Здійснено ґрунтовне порівняння визначень цього терміну, що містяться у різноманітних нормативно-правових актах України. На основі узагальнення наукових підходів автори пропонують більш комплексне тлумачення поняття «відходи».