ЕТИЧНІ ЗАСАДИ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ - M.V. Udod; O.Y. Kotsurenko (Економіка та право)
Розглянуто етичні засади, які є пріоритетними в діяльності державних службовців. Встановлено і досліджено умови, які зумовлюють вчинення діянь всупереч поставленим вимогам. Зазначено особливості засад залежно від культурних та історичних особливостей тієї чи іншої країни. Проаналізовано досвід зарубіжних країн щодо встановлення етичних засад, якими керуються державні службовці у своїй діяльності. Запропоновано: прийняти Кодекс честі державних службовців, який стане відображенням відповідності вимог законодавства потребам сьогодення; створити орган, який матиме владні повноваження щодо контролю за реалізацією положень даного Кодексу.