Захист прав дитини у цивільному судочинстві через призму принципу забезпечення найкращих інтересів дитини - I. V. Mishchuk (Аналітично-порівняльне правознавство)
Дана наукова стаття присвячена аналізу механізмів захисту прав дитини у цивільному судочинстві через призму принципу забезпечення найкращих інтересів дитини. Автор досліджує теоретичні підходи до цього принципу та його застосування у судових процесах, що стосуються сімейних спорів, визначення місця проживання дитини, опіки та піклування. У роботі розглядається вплив міжнародних правових актів на національну судову практику, а також виділено позиції Верховного Суду та Європейського суду з прав людини щодо застосування поняття «найкращі інтереси дитини» у справах про визначення місця проживання дитини.