Якість життя хворих із хронічним панкреатитом після хірургічного лікування - А. D. Khrunyk (Клінічна хірургія)
Вступ. Для оцінки результатів хірургічного лікування хворих із хронічним панкреатитом (ХП) важлива їх власна думка про ефективність проведених лікувальних заходів: наскільки суб’єктивно змінено якість життя (ЯЖ), яка в післяопераційному періоді залежить від виду оперативного втручання.