Propolisin Genel Özellikleri ve Balıklarda Kullanımı - Muhammet Enis Yonar (Turkish Journal of Agriculture: Food Science and Technology)
Propolis, bitkilerin tomurcuk ve yaprak kısımlarından toplanan maddelerden bal arıları tarafından üretilen doğal reçineli bir karışımdır. Propolis antikanser, antiinflamator, antibiyotik, antioksidatif, antibakteriyel, antiviral, antifungal, anestetik, immunostimulan ve sitotoksik etkilere sahiptir. Bu derlemede doğal bir ürün olan propolisin fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri, bitkisel kaynakları ile balıklarda kullanımı ve uygulama şekiller hakkındaki bilgilerin bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.