Forskningsbasert og erfaringsbasert kunnskap i utvikling av lærerstudenters norskfaglige masterprosjekt - Signe Rix Berthelin; Ann Sylvi Larsen; Mari Nygård (Acta Didactica Norden)
Tema for denne artikkelen er erfaringer fra prosjektet Praksisforankra norskfaglige masteroppgaver (PRANO), som har hatt som mål å utvikle samarbeidsmodeller mellom praksisskoler/-lærere og universitet/masterveiledere. Mer spesifikt drøfter artikkelen hvordan arbeid med masteroppgaven i de femårige grunnskolelærerutdanningene kan knyttes til studentenes praksis, hvordan forskningsbasert og erfaringsbasert kunnskap spiller sammen i dette arbeidet, og hvordan aktører med ulike roller bidrar i dette arbeidet. På bakgrunn av styringspolitiske føringer og teori om det tredje rom analyseres studenters, masterveilederes og praksislæreres utsagn om det samarbeidet og den organiseringen som PRANO har lagt til rette for, og det drøftes hvordan ulike kunnskapstyper spiller sammen i ulike faser av studentenes masterarbeid. Analysene viser at det i prosjektet dannes et rom hvor kunnskap utvikles hos alle deltakere – studenter, lærere og veiledere, og at hierarkiske strukturer mellom universitet og praksisfelt brytes ned.