Особливості формоутворення сучасних меблів масового виробництва - I. Kuznetsova; Y. Zalizko (теорія та практика дизайну)
Для сучасних меблів (без урахування артдизайну) характерним є відповідність ергономічним вимогам, функціональність, користь, зручність. Меблі у контексті даної статті - це продукт масового виробництва, тому фактори, що впливають на формоутворення меблів,: умови виробництва і використані матеріали. Від цих факторів залежить конструкція та зовнішній вигляд меблів, форма виробу, його якість, міцність, довговічність. Колір має велике значення для формування меблів. В процесі проектування меблів важливу роль займає художній образ.