ВІЙСЬКОВА ЛОГІСТИКА ЯК ТУРИСТИЧНИЙ РЕСУРС: НА ПРИКЛАДІ ПАМ’ЯТОК ПЕРШОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ - Ігор Смирнов (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
Розкрито значення некрополів Першої Світової війни як туристичного ресурсу для розвитку «сентиментального» та військово-історичного туризму на прикладі Польщі, на території якої у 1914-1915 рр. відбулися дві найбільших битви Східного фронту – Таненберзька та Лодзька із загальним числом загиблих понад 200 тис. у кожній. Розкрито значення військової логістики як важливого чинника перемоги у цих битвах. Зокрема йдеться про постачання, транспорт, зв’язок та іншу техніко-логістичну підтримку військ, що відіграло ключову роль для переможців у цих битвах. Серед загиблих солдат були не тільки німці та росіяни, а також українці та поляки, що видно з написів на цвинтарях, які нині відновлюються стараннями польської влади, німецької та російської амбасад.