نماد رنگ در توصیف صحنه‌ها و احساسات در داستان‌های کوتاه "وولفگانگ بورشِرت" - فرانک هاشمی (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
نماد رنگ در توصیف صحنه‌ها و احساسات در داستان‌های کوتاه "وولفگانگ بورشِرت"وولفگانگ بورشِرت از نامدارترین نویسنده‌های دوره "ادبیات پس از جنگ" آلمان در آثار خود در کنار ساختارهای زبانی و سَبکی، از آرایه‌های ادبی و نمادهای متعدد از جمله رنگ‌ها استفاده می‌کرد. بورشِرت به شکلی استادانه در داستان‌های کوتاه خود رنگ‌ها را برای توصیف طبیعت، صحنه‌های جنگ، بیان احساس‌ها و وضعیت روحی و روانی شخصیت‌ها بکار می‌‌برد. در نمونههای تحلیل شده از سه داستان که رنگ‌ها در آن‌ها نقشی کلیدی و بسیار شاخص دارند، در کنار ویژگی‌های عمومی، با توجه به جنبه‌های نمادین آن‌ها در ادبیات آلمانی نیز بررسی شده‌اند. نتیجه این بررسی نشاندهنده دقت و ظرافت بورشِرت در کاربرد استفاده و توصیف رنگ‌ها متناسب با محتوای متن و تاثیر آن بر خواننده است، که حس شخصیت‌ها و فضای داستان را با تحلیل ویژگی‌های رنگ‌ها از دیدگاه نمادشناسی به خوبی دریافت می‌کند.کلیدواژه‌ها: بورشِرت – ادبیات پس از جنگ آلمان – داستان کوتاه – نماد رنگ‌ها