Normal Stress Analysis In an Infinite Elastic Body With A Locally Curved Carbon Nanotube - Kadriye Şimşek Alan (Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada, yerel eğriliklikarbon nanotüp içeren tek yönlü lifli kompozit malzemelerde normal gerimedağılımına ait sonuçlar ikinci yaklaşıma kadar elde edildi ve elde edilensonuçlar analiz edildi. Problem çözümü için sınır formu pertürbasyon yöntemikullanıldı. Araştırmalar parçalı homojen cisim modeli çerçevesinde elastisiteteorisinin üç boyutlu geometrik nonlineer kesin denklemleri kullanılarakyapıldı. Kompozitteki karbon nanotüplerin yoğunluğu düşük kabul edildi vekarbon nanotüpler arasındaki etkileşim ihmal edildi. Normal gerilme dağılımıile ilgili çok sayıda sonuç bulundu ve parametrelerinin bu gerilme dağılımınaetkisi analiz edildi.