تحليل بيانات بعض فهادس مخطوطات المدرسة الاباضية - Tevfik İyad Şakruni (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Bu çalışma Tunus, Cezayir, Libya, Mısır, Ürdün ve Avrupa’daki arşivlerde bulunan bazı yazma eserlerin incelenmesine dayan- maktadır. Çalışmada bu yazmalarda yer alan ve H. I. asırdan gü- nümüze kadar devam eden bazı İbadi düşüncelerine odaklanıl- mıştır. Bu fikirler çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulmuş ve aralarındaki farklılıklar değerlendirilmiştir. Ayrıca arşivler arasında da bir kıyaslama yapılarak buralarda bulunan yazmaların muhteva farklarına dikkat çekilmiştir. Bu çerçevede İbadi Medreselerine ait bazı yazma eserler incelenerek bunların incelenmesi hususunda bir usul oluşturulmasının gereğine dikkat çekilmiştir. Özellikle Libya’da bulunan İbadi yazmalarının içeriklerinin önemine vurgu yapılmıştır.p.p1 {margin: 6.0px 0.0px 0.0px 7.8px; text-align: justify; font: 14.0px Arial; color: #2f2a2b}p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 7.8px; text-align: justify; font: 14.0px Arial; color: #2f2a2b}span.s1 {letter-spacing: -0.8px}span.s2 {letter-spacing: -1.9px}span.s3 {letter-spacing: -1.1px}span.s4 {letter-spacing: -1.6px}span.s5 {letter-spacing: -0.9px}span.s6 {letter-spacing: -0.5px}span.s7 {letter-spacing: 0.1px}span.s8 {letter-spacing: 0.6px}span.s9 {letter-spacing: -1.5px}span.s10 {letter-spacing: -1.4px}p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Helvetica}p.p1 {margin: 6.0px 0.0px 0.0px 7.8px; text-align: justify; font: 14.0px Arial; color: #2f2a2b}p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 7.8px; text-align: justify; font: 14.0px Arial; color: #2f2a2b}p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: right; font: 14.0px Arial; color: #2f2a2b}span.s1 {letter-spacing: -0.8px}span.s2 {letter-spacing: -1.9px}span.s3 {letter-spacing: -1.1px}span.s4 {letter-spacing: -1.6px}span.s5 {letter-spacing: -0.9px}span.s6 {letter-spacing: -0.5px}span.s7 {letter-spacing: 0.1px}span.s8 {letter-spacing: 0.6px}span.s9 {letter-spacing: -1.5px}span.s10 {letter-spacing: -1.4px}span.s11 {letter-spacing: 0.5px}p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; line-height: 8.1px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p2 {margin: 1.8px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p3 {margin: 1.9px 0.0px 0.0px 1.9px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}span.s1 {letter-spacing: 1.9px}span.s2 {letter-spacing: 0.1px}span.s3 {letter-spacing: 0.2px}span.s4 {letter-spacing: 0.7px}span.s5 {letter-spacing: 0.6px}span.s6 {letter-spacing: -0.2px}span.s7 {letter-spacing: 1.6px}span.s8 {letter-spacing: 1.7px}span.s9 {letter-spacing: 2.0px}span.s10 {letter-spacing: 2.1px}