Yabancı Dil Öğretim Programlarında Kültürün Etkileri - Kemal ER Oğuz (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Yabancı dil öğretiminde öğretilen hedef dilin kültürünün öğretim programları içinde sık sık ihmal edilmesi günümüzde çokça tartışılan ve üzerinde durulan bir konudur. Bu yüzden, bu çalışmada, yabancı dil öğretiminde, öğretilen dilin temel kültürel özelliklerinin, yabancı dil öğretim programlarında yer almasının ve öğrencilere aktarılmasının önemi ve yararları alanyazından yararlanılarak açıklanmıştır