Роман Б.Тенети «Загибель Анагука» і проблема масової літератури 1920–30-х років - Snizhana Zhyhun (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
А.Грамші вважав тексти масової культури ареною зустрічі ідей, нав’язуваних суспільству панівними групами, та тих, що протистоять їм. Проблемою дослідження є з’ясування дискурсів, які формують українську масову літературу 1920–30-х років.