Особливості розвитку медичного менеджменту в Україні - Антоніна Байцуренко; Олександр Крупський (Challenges and Issues of Modern Science)
Медичний менеджмент – це сфера управління охороною здоров’я, яка включає планування, організацію, спрямування та контроль ресурсів організацій охорони здоров’я для досягнення конкретних цілей і завдань у цій сфері. З іншого боку, медичний менеджмент розглядають як сукупність принципів, методів, засобів і форм управління медичним закладом, які забезпечують зростання ефективності надання медичних послуг та збільшення прибутку медичного закладу. Основними завданнями є покращення якості медичних послуг, оптимізація використання ресурсів, як матеріальних, так і нематеріальних, розвиток та навчання медичного персоналу, та досягнення довгострокових цілей організації. Розробка та впровадження медичного менеджменту цілком залежить від локальної нормативної бази та підтримки уряду країни, що робить практику управління подібними організаціями одночасно частково залежною та відносно вільною від регулювання [12].