АНАЛІЗ І ОЦІНКА ІННОВАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СТРАТЕГІЇ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ "RIVOLI CITY CLUB" - Костянтин Наконечний; Микола Цепенда; Марина Ячнюк (Економіка та суспільство)
У статті актуалізується важлива роль малих підприємств регіонального рівня у інноваційному розвитку та урізноманітненні готельно-туристичних послуг. На підставі проведеного аналізу інноваційної діяльності готельно-ресторанного комплексу "Rivoli City Club", автори акцентують увагу на сталій динаміці розвитку підприємств сфери готельного бізнесу, підтверджують той факт, що ринок туристичної індустрії залежить від зовнішніх факторів впливу таких, як: тенденції стилю, новації та популяризація результатів НТП, настрої резидентів та туристів, спрямованість національної політики тощо. У статті проаналізовано проблематику інноваційності регіонального туристичного підприємства у сфері гостинності Чернівецької області та розкрито її основні складові. Досліджено стратегію розвитку туристичної діяльності та охарактеризовано його конкурентні переваги. Підтверджено той факт, що найоптимальнішою слід вважати приналежність до «імітаційної» стратегії (вслід за лідерами).