HZ. PEYGAMBER’İN (SAS) YOLCULUKLARINDA HANIMLAR - Fatma Kartal (Siyer Araştırmaları Dergisi)

(untitled)
Hz. Peygamber (sas) ziyaret, ticaret, sefer, tebliğ, hicret ve cihâd gibi pek çok sebepleyolculuğa çıkmıştır. Bu yolculuklarındaki kafilelerde kendi hanımlarından olduğugibi başka hanım sahabîler de olurdu. Hz. Peygamber’in seyahatleri üzerinden onunbazı sünnet ve uygulamalarını daha iyi anlaşılması amacıyla yolculukta hanımlarıve yolculuk esnasındaki durumlarını ele almak gerekmektedir. Bu bağlamda İslamkaynaklarındaki bazı rivayetleri inceleyerek Hz. Peygamber’in yolculuklarında sahabî hanımlarınhallerini anlamaya çalışmak da elinizdeki makalenin hedefleri arasında yer almaktadır.