Trudności diagnostyczne w rozpoznawaniu somatotropinowej niedoczynności przysadki - Maria Gardziejczyk; Mirosława Urban (Pediatric Endocrinology, Diabetes and Metabolism)
Ocena rezerwy przysadkowej w zakresie wydzielania hormonu wzrostu przy użyciu farmakologicznych testów stymulacyjnych budzi wiele kontrowersji diagnostycznych. Autorzy przedstawili trudności diagnostyczne w rozpoznawaniu niedoczynności somatotropinowej przysadki na podstawie przeglądu literatury.