Pozisyon ve Diyalog: Din Derslerinin Çok Çeşitli Toplumlardaki Geleceği - İshak Tekin (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Bu çalışma, Religion im Zeitalter der Globalisierung(Ed. M. Polat) kitabında yer alan Prof. Dr. Elisabeth Naurath’ın “Position und Dialog. Zur Zukunft des Religionsun-terrichts im gesellschaftlich Pluralen Kontext” başlıklı makalesinin çevirisidir. Bu çe-viride, cümlede anlam kaymaları ve bozulmalarını önlemek için çevirmen tarafından yapılan eklemeler [köşeli parantez] ile yazılmıştır. Detaylı açıklamalar ise “çevirmen notu” açıklamasıyla dipnota eklenmiştir.