Обліково-аналітична підтримка ефективного управління земельними ресурсами аграрних бізнес-структур - І. О. Крюкова; В. С. Ніценко (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління)
У статті досліджено сучасний стан ефективності землекористування в аграрному секторі національної економіки. Обґрунтовано зміст, функції та складові системи обліково-аналітичної підтримки ефективного управління земельними ресурсами аграрних бізнес-структур. З’ясовано основні проблемні моменти, які стримують можливості системи обліково-аналітичної підтримки у напрямі повного інформаційного забезпечення вартісного агроменеджменту. Запропоновано обліково-аналітичну модель оцінки вартості земель сільськогосподарського призначення.