Sapdöver Harman Makinası Üretiminde İş Akış Diyagramına Göre İş Etüdü - Suphi A Yalçınkaya (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çalışmada sapdöver harman maklnası Oretimlnde iş anairzi yapılmıştır. Bunun fçtn iş akış diyagramına göre gerçek tek zamanlar ölçülerek performans değerlendirilmesi ve dinlenme zamanları öiçOlerek de standart zamanlar saptanmıştır. Elde edilen bulgular istatistik yöntemleriyle değerlendirilmiştir. Sonuçta bir sapdövet harman makinasının imalatına İlişkin toplam birim zamanlar ortaya konulmuştur.