Методика оцінювання ефективності застосування підрозділів безпілотних авіаційних комплексів - Єфремов О.В.; Горбенко В.М.; Коршець О.А. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
В статті розглянуті існуючі підходи щодо оцінювання ефективності застосування підрозділів, озброє-них безпілотними авіаційними комплексами. На підставі аналізу умов проведення антитерористичної операції на сході України запропоновано удосконалення методики оцінювання ефективності застосування підрозділів безпілотних авіаційних комплексів в умовах впливу противника не тільки безпосередньо на безпілотні літальні апарати під час виконання ними польотних завдань, а й на підрозділи безпілотних авіаційних комплексів під час їх підготовки до бойового застосування, а саме на етапі висування та зайняття позиційних районів (роз-відувально-ударні дії вогневих засобів противника, мінування шляхів та ділянок місцевості, дії диверсійно-розвідувальних груп та інше).