Destek Eğitim Odalarında Görev Yapan Öğretmenlerin Gözüyle Destek Eğitim Odaları - Tansel Yazıcıoğlu (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi)
Destek eğitim odaları, kaynaştırmaeğitimi kapsamında, özel gereksinimli öğrencilerin kendilerine sunulan eğitimhizmetinden en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamak amacıyla, özelaraç-gereçler ve materyaller sağlanarak oluşturulan ortamlardır. Destek eğitimodalarında öncelikle okulun öğretmenlerinden olmak üzere özel eğitimöğretmenleri, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri ile Rehberlik AraştırmaMerkezlerinde görevli özel eğitim öğretmenleri ya da diğer okul ve kurumlardakiöğretmenler görevlendirilmektedir. Bu çalışmanın amacı destek eğitim odalarındagörev yapan öğretmenlerin destek eğitim odalarına ilişkin görüşlerini ortayakoymaktır. Araştırmaya Ankara’nın Altındağ, Keçiören ve Yenimahalleilçelerindeki okulların destek eğitim odalarında görev yapan 18 öğretmenkatılmıştır. Nitel yöntemin kullanıldığı çalışmada, veriler yarıyapılandırılmış görüşme sorularıyla toplanmış, tümevarım yöntemi kullanılarakiçerik analizi tekniği ile analiz edilmiştir. Araştırma bulguları destek eğitimodalarının amacı doğrultusunda kullanılamadığını, ancak bu odaların gerekli vefaydalı olduğunu göstermiştir.