ВПЛИВ КОМПЕНСАЦІЙНИХ ВИПЛАТ НА УТРИМАННЯ ТАЛАНОВИТИХ ПРАЦІВНИКІВ - Анна Дегтяр; Ліана Мазник (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена аналізу впливу компенсаційних виплат на утримання талановитих працівників у сучасних організаціях. Розглянуто ключові чинники, що сприяють задоволеності працівників рівнем компенсацій. Проаналізовано, як компенсаційні виплати впливають на мотиваційну стійкість працівників, що визначає їхню лояльність до компанії. Окрема увага приділена ролі конкурентних умов праці, включаючи індивідуальні програми винагород, бонуси, медичне страхування і гнучкий графік. Розглядається також формування позитивного іміджу роботодавця як важливий елемент утримання кваліфікованих працівників. Запропоновані практичні рекомендації щодо оптимізації компенсаційної політики. Ключовим результатом є визначення рекомендацій для менеджерів з персоналу щодо стратегії утримання, що включає підтримку професійного зростання та кар’єрного розвитку співробітників.