A Budapesti Rendőr-főkapitányságon kísérleti jelleggel bevezetett bűnügyi régiók működéséről - Szabolcs Kiss (Belügyi Szemle)
2009 tavaszán kísérleti projekt indult a fővárosban, amelynek keretében úgynevezett bűnügyi körzeteket vezettek be. Bár a modell nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a szerző bemutatja annak potenciálját.