راهکارهای ارتقاء فرهنگ مشارکت سمن ها در پیشگیری از جرایم خشن مورد مطالعه شهر همدان - سلمان امیری لرگانی; محمد میرزایی; علی مرادی (مطالعات فرهنگی پلیس)
هدف پژوهش حاضر، شناسایی و ارائۀ راهکارهای ارتقاء فرهنگ مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد در پیشگیری از جرائم خشن در شهر همدان است. این پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ رویکرد، کیفی است. جامعۀ آماری پژوهش را فرماندهان انتظامی استان همدان تشکیل دادند و حجم نمونه به‌صورت هدفمند و تا اشباع نظری که ۲۵ مورد بود، ادامه یافت. برای گردآوری داده‌ها از دو روش کتابخانه‌ای و میدانی مبتنی بر مصاحبۀ نیمه‌ساختاریافته از خبرگان استفاده گردیده است. به‌منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از روش تحلیل مضمون با استفاده از نرمافزار MAXQDA استفاده شد. یافته‌ها نشان می‌دهند که هر چه مشارکت بین سازمان‌های مردم‌نهاد با فراجا بیشتر باشد، پیشگیری از جرم بهتر صورت می‌گیرد، بر این اساس، چهار شیوۀ کلی به‌عنوان راهکارهای ارتقاء فرهنگ مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد در پیشگیری از جرائم خشن در شهر همدان شناخته شدند که عبارتند از: 1- راهکارهای آگاهی‌محور با 20 شاخص (مضمون سازماندهنده: آگاهی‌بخشی، آموزش‌دهی و ترویج سازمان‌های مردم‌نهاد)، 2- راهکارهای اعتمادمحور با 26 شاخص (ارتباط‌سازی، تعامل بین‌بخشی و برون‌بخشی و اعتمادسازی)، 3- راهکارهای عملیاتی با 40 شاخص (اجرای طرح‌های اجتماعی، کمک اقتصادی، تفویض اختیار و بسترسازی عملیاتی) و 4- راهکارهای قانونی و حقوقی با 19 شاخص (مداخلۀ قانونی و پشتیبانی و بسترسازی حقوقی).