Ojciec – źródło i miara. O wartych rozważenia implikacjach poszerzenia perspektywy wychowania - Witold Starnawski (Horyzonty Wychowania)
CEL NAUKOWY: Przedmiotem tekstu jest reinterpretacja zależności między męskością i ojcostwem, a także między ojcostwem biologicznym i duchowym. Celem jest pokazanie, co implikuje i do jakich konsekwencji prowadzi włączenie perspektywy teologicznej.