Slovenščine tujejezičnih govorcev - Nataša Pirih Svetina; Ina Ferbežar (Jezik in Slovstvo)
Članek začenjamo nekoliko provokativno – sprašujemo se, ali je jezik, ki ga uporabljajo tuji govorci slovenščine, res slovenščina in kakšne so njegove značilnosti. Ob odlomkih šestih besedil tujejezičnih uporabnikov slovenščine poskušamo nato v nadaljevanju pokazati, da je pojavnih oblik slovenščine toliko, kot je njenih govorcev. V članku poleg tega pokažemo tudi, kako sprejemajo in vrednotijo besedila tujejezičnih govorcev domači govorci slovenščine in kako tolerantni so pri tem.