Čtyři cesty ke koldomu: Mezi romantismem a racionalitou, sněním a realitou - Petr Gibas (Gender a Výzkum)
Book review of Guzik, Hubert, 2014. Čtyři cesty ke koldomu, kolektivní bydlení – utopie české architektury 1900–1989. Praha: Zlatý řez.