Ege Denizi’nde Dağılım Gösteren Echelus myrus (Linnaeus, 1758) Türünün Üreme Özelliklerinin Belirlenmesi - Burcu Taylan; İlker Aydın (Turkish Journal of Agriculture: Food Science and Technology)
Çalışmada Ildır Körfezi, Çeşme (Ege Denizi)’nin üç farklı bölgesinden Mart-Nisan 2018 tarihlerinde ticari trol teknesi ile elde edilen Echelus myrus (Linnaeus, 1758) bireylerinin üreme özellikleri incelenmiştir. Örneklerde boy ve ağırlık değerleri sırasıyla; 55,5-97,0 (70,63±12,85) cm, 180,84-420,83 (276,50±70,50) g’dır. Boy-ağırlık ilişkisi W=0.2936L1.61 (R2=0,96)’dir. Fekondite; 25563-55016 (41811±9416) oosit olarak tespit edilmiş olup total boy-fekondite arasında F=658.54L-5603.9 (R2=0,86) şeklinde doğrusal bir ilişki saptanmıştır. Oosit çapları; 0,84-1,09 mm (0,95±0,06) olarak tespit edilmiştir.