Інтеграція систем забезпечення охорони та оборони військових аеродромів - І.М. Будур (Системи озброєння і військова техніка)
В статті розроблені методичні елементи процедур динамічної інтеграції засобів забезпечення охорони та оборони військових аеродромів, в основі яких лежить поняття вразливість об'єктів і поняття динамічної інтеграції, пов'язане з динамічними характеристиками дій противника, що допускає адекватну реакцію системи захисту на ці дії шляхом управління структурою, характеристиками та параметрами єдиної системи. Розкрита проблема людського фактора та запропоновані рішення, які дозволять знизити її вплив на якість виконання заходів з охорони та оборони військових аеродромів. Розроблена кваліметрична модель оцінки вразливості аеродрому, де критеріями оцінки вразливості є якість та ризик. Показано, що процедура оцінювання в даному випадку засновується на моделі якості функціонування аеродрому.