ДОСВІД ІНТЕГРУВАННЯ МАСОВИХ ВІДКРИТИХ ОНЛАЙН КУРСІВ У ФОРМАЛЬНУ ОСВІТУ - Неля Дегтярьова; Людмила Петренко; Оксана Жмуд; Вікторія Макарова (Фізико-математична освіта)
Формулювання проблеми. Невідповідність змісту освіти сучасним вимогам до здобувачів, постійне скорочення годин у формальній освіті, в окремих випадках неактуалізований матеріал, втрата популярності та авторитету закладів формальної освіти є тими суперечностями, що актуалізують неформальну освіту. Масові відкриті онлайн курси (далі МВОК) стають усе більш затребуваними, оскільки надають можливість швидко набути необхідні знання та навички, обирати різні курси на різних платформах, обирати тьюторів і темп навчання. Дане дослідження було спрямовано саме на особливості інтегрування неформальної освіти у формальну. Метою даної роботи стало теоретично обґрунтувати та експериментально перевірити ефективність інтегрування МВОК у формальну освіту для майбутніх учителів інформатики.